Színház-ügy

Ha először jársz a blogon és szeretnél többet megtudni róla, akkor 'a blogról' címkére kattintva megtalálsz minden fontos információt!

A legutolsó bejegyzések

Címkék

Videó ajánló

magyar kártya - árvízelhárítás

A legutolsó kommentek

  • _benito: most már úgy néz ki, clkép is lesz belőle. nagyon fasza, gratul hozzá és köszi még egyszer. (2009.04.01. 16:42) Vivi megoldása magyar kártyára
  • kulturpart: Sziasztok! A kulturpart-on jelenne meg egy reflex a MÜPA-béli előadásról. Tudnátok képet küldeni,... (2009.02.04. 22:24) FÁJ-fotókkal!
  • Najmányi László: Én is furcsállottam, hogy az előadásunkra www.freewebs.com/wordcitizen21/ - két oktató kivételéve... (2008.08.10. 16:37) Kaposvári határátkelő - kiállítás színház
  • kpalkó: Újabb kritika az interneten. Egy kicsivel komolyabb hangvételű, mint az előző. www.revizoronline.... (2008.06.25. 17:08) Határátkelés a Poszton
  • drumlin: sziasztok, OFF: egy kis reklám a szinhaz.blog.hu -nak, gyertek, nézzétek meg! Üdv mindenkinek (2008.05.22. 20:20) POSZT 2008
  • Aczupi: Engem érdekel, szívesen írok hosszabban is, de jelmez- és viselettörténet órán vagyok. cZ.d. (2008.05.14. 12:31) Nyári workshop

HTML

A használatról

2007.08.17. 13:46 | Elrendező | 2 komment

Használati útmutató

 

Itt olvashatsz arról, hogy mit és hogyan tudsz csinálni a blogon. A bloghoz a Firefox ajánlatos, legalábbis az itt leírtak az eszerinti nézetet követik.

 

Belépés:

  1. A szinhazugy.blog.hu-n a felülről a második funkció, a belépés. Itt ráklikkelsz az IndaPass belépésre.
  2. Beírod az e-mail címed és az IndaPass jelszavad és belépsz (IndaPass-jelszót a Regisztrációval tudsz csinálni).
  3. Miután beléptél újra a blogot fogod látni, de a ’Belépés’ pontnál már a saját neveddel. Itt most klikkelj az ’Admin’-ra!
  4. Valami ilyesmit látsz - csak remélhetőleg nagyobb méretben:

Ezen a felületen tudsz szerkeszteni. Csak azokról esik most itt szó, aminek a bloghoz van köze. Tehát: A jobb felső sarokban, a szinhazugy.blog.hu-ra klikkelve jutsz vissza a blogra (ezt érdemes egy új ablakban megnyitni, mert amit szerkesztettél az egyik ablakban, azt a másik ablakban frissítve egyből meg is nézheted, hogy hogyan néz ki).

Bejegyzések:

Ezt fogjátok valószínűleg a legtöbbet használni, úgyhogy erről most részletesebben fog szó esni.

 

Az ’Új bejegyzésre’ klikkelve, valami ilyesmit látsz, csak élesebben:

 

  1. Az ’URL címe’-dologgal ne foglalkozz.
  2. A ’Címkék’-DOLOG BORZASZTÓ FONTOS!!! Ide írd be a már meglévő címkék valamelyikét, attól függően, hogy mihez kapcsolódik a bejegyzésed. Azaz pl. írások, ajánló, keres-kínál, stb. Nagyon kérünk, hogy új címkét csak akkor hozz létre, ha tényleg fontosnak tartod és ha létrehozol egy újat, akkor valamelyik régi címkét is írd még a ’Címkék’ keretbe. Ez azért fontos, mert ezek felelnek meg a rovatoknak, ezzel sorolod be a bejegyzésed valamelyik rovatba és fontos, hogy ne hozzunk létre nagyon sok különböző rovatot. Így fogják tudni a blogon pl. az ’Írások’-ra klikkelve megnézni, hogy milyen írásokat töltöttünk fel. Tehát, ha pl. bemásolsz ide egy kritikádat, akkor a ’Címkék’-be írd azt, hogy: írások, kritika vagy csak azt, hogy: írások. Röviden arról, hogy melyik címke mi:
    1. Ajánló: Előadásokat is lehet, de elsősorban linkekre, érdekes programokra, videókra, zenékre hívd fel itt a figyelmet.
    2. Előadások: Itt van lehetőséged megírni, hogy mikor, hol és mit játszol. Ergo ez lesz a fiatal független előadások programfüzete.
    3. Fórum: A bejegyzéseddel elindíthatsz egy témát, vitatémát, amire a többiek a kommentekben fognak reagálni. Itt lehet kommunikálni egymással.
    4. Hírek: Ide, akkor írj, ha valami fontosat szeretnél megosztani. És ami nagyon fontos ennél, hogy egyedül ennél a címkénél kattintsd ’Blog’-ra a Megjelenítés-t (ld. később).
    5. Írások: Bármilyen írásodat nyugodtan tedd fel ide, amit jónak tartasz. Legyen az kritika, élménybeszámoló, színházi novella, stb.
    6. Keres-kínál: Itt kereshetsz színészeket, rendezőket, vagy akár valami olyat, amire szükséged van az előadásodhoz. Itt kérhetsz segítséget, ha kell valami az előadásodhoz. De is ajánlhatod fel magad, ha szerepet, előadást keresel vagy valamid, amire másnak szüksége lehet.
    7. Kezdőlap: Ez csak a köszöntőt és egy-két közérdekű, a bloggal kapcsolatos dolgot takar, ide nem nagyon érdemes írni.
    8. Médiatár: Ide tölthetsz le és fel színházzal kapcsolatos fotókat, hanganyagokat, videókat amikhez írhatsz és légyszi írj is kommentárt!
    9. Címkefelhő: Erre kattintva látod az össze címkét és minél nagyobb valami, annál több bejegyzés van benne. Magyarul ez a tartalomjegyzék. Ehhez nem tudsz írni.
  3. EZ IS FONTOS MÉG!!! Ha írtál valamit, akkor azt mindig ’Oldalak’-nak klikkeld be a Megjelenítés címszónál. Ez azért fontos, mert ha a Blog-on hagyod, akkor a bejegyzésed kikerül a bejövő lapra és ez mindenkire nézve azt jelenti, hogy mindenki minden bejegyzése kikerül, ami egyenlő a káosszal. Ráadásul rengeteg fontos információ kárba veszhet. Tehát csak akkor hagyd a Blog-on, ha a ’Hírek’-be vagy ’Előadások’-ba írsz. Köszi!
  4. A Speciális tulajdonságoknál tudod beállítani, hogy ki mindenki láthassa és kommentelhesse a bejegyzéseteket. Ezt a közösségiség fejében érdemes úgy hagyni ahogy van.
  5. A ’Mentés’ gomb feletti Előnézet-tel tudod megnézni, hogy hogy fog majd kinézni a kommented a blogon. A visszaállít a legutóbbi elmentet változatot állítja vissza.
  6. A ’Mentés’-sel teszed nyilvánossá és rakod ki a blogra a bejegyzésed. Azonban ahhoz, hogy kommenteket fűzhessenek hozzá, ahhoz a Rendezőnek, azaz az adminisztrátornak ’Éles’-sé kell tenni a ’Vázlat’-ból. Ez remélhetőleg egy napon belül meg fog történni; ha mégsem, írj a szinhazugy@gmail.com-ra.

 

Linkek:

  1. Ugyanúgy működik, mint a bejegyzés 2 jelentős különbséggel:

·         Az itt és így közzé tett link a bal oldali funkciók közül a ’Linkblog’ nevezetűnél fog megjelenni, azaz amit mindenki egyből lát. Ergo ide - az ajánlónál - fontosabb, jelentősebb linkeket érdemes tenni.

·         Itt is a Rendező kell, hogy ’Éles’-sé tegye. Viszont szemben a bejegyzéssel, amíg nincs élessé téve, nem is látszódik. Ezért a biztonság érdekében írj egy e-mailt a szinhazugy@gmail.com-ra, ha itt akarsz linkelni

 

File-kezelő:

 

  1. Itt tudsz feltölteni képeket, akár a galériába, akár valamelyik írásodhoz szánod illusztrációként. Az ’images’-ben hozz létre egy új mappát, ami az egyszerűség kedvéért legyen a saját neved és ide töltsd fel a képet, fotót. Ez megintcsak a káosz elkerülése miatt fontos illetve, ha nem töltöd fel ide a képet, nem fog tudni megjelenni az írásodban, hiába illesztetted be a bejegyzésedbe.
  2. A ’skins’-el ne foglalkozz!

 

Kommentek:

  1. Itt tudod egy helyen megnézni az összes kommentet, akár egyes szempontok alapján válogatva, akár ömlesztve, de változtatni rajtuk nem tudsz.

 

 

Zárszó:

A használati utasításokban ritkán van E/1. De ez egy ritka blog. Mivel a blog szerkesztője nem szakember, sőt most tanulta meg ő is, hogy hogyan kell egy ilyet szerkeszteni, ezért előfordulhatnak hibák. Mind az utasításokban, mind a lebonyolításban. Ezért szeretnélek arra kérni, hogy légy türelmes és építsd a blogot a segítő leveleiddel, hozzászólásaiddal. Köszönöm! Mint azt is, hogy ezt elolvastad és hogy részt veszel a fiatalok színházi-ügyének előremozdításában.

 

Címkék: a blogról

A bejegyzés trackback címe:

https://szinhazugy.blog.hu/api/trackback/id/tr25142371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szabóZ · http://comment.blog.hu 2007.08.17. 14:05:08

Ize, ugye tudod, hogy nem lehet csak ugy belepni egy blogba barkinek? Ahhoz jogosultsag kell, amit a blog gazdaja, adminja osztogat. Csak szlok, mert mintha te egy barki altal hasznalhato, szerkesztheto uzenofalat szeretnel, olyat ez meg nem tud.

Elrendező 2007.08.17. 14:10:20

Persze!
Ezért van az eggyel alatti bejegyzés.
De köszi a jószándékot!
süti beállítások módosítása