Színház-ügy

Ha először jársz a blogon és szeretnél többet megtudni róla, akkor 'a blogról' címkére kattintva megtalálsz minden fontos információt!

A legutolsó bejegyzések

Címkék

Videó ajánló

magyar kártya - árvízelhárítás

A legutolsó kommentek

  • _benito: most már úgy néz ki, clkép is lesz belőle. nagyon fasza, gratul hozzá és köszi még egyszer. (2009.04.01. 16:42) Vivi megoldása magyar kártyára
  • kulturpart: Sziasztok! A kulturpart-on jelenne meg egy reflex a MÜPA-béli előadásról. Tudnátok képet küldeni,... (2009.02.04. 22:24) FÁJ-fotókkal!
  • Najmányi László: Én is furcsállottam, hogy az előadásunkra www.freewebs.com/wordcitizen21/ - két oktató kivételéve... (2008.08.10. 16:37) Kaposvári határátkelő - kiállítás színház
  • kpalkó: Újabb kritika az interneten. Egy kicsivel komolyabb hangvételű, mint az előző. www.revizoronline.... (2008.06.25. 17:08) Határátkelés a Poszton
  • drumlin: sziasztok, OFF: egy kis reklám a szinhaz.blog.hu -nak, gyertek, nézzétek meg! Üdv mindenkinek (2008.05.22. 20:20) POSZT 2008
  • Aczupi: Engem érdekel, szívesen írok hosszabban is, de jelmez- és viselettörténet órán vagyok. cZ.d. (2008.05.14. 12:31) Nyári workshop

HTML

jegyzőkönyv: 070907 - péntek - keret

2007.09.08. 19:19 | egri bálint | 5 komment

fél órás késéssel kezdődött el a találkozó. a keretben már nem is csak mi voltunk – ezzel rengeteg problémánk adódott, a nagy hangzavarban alig lehetett érteni egymás szavát... ezúttal ez nehezítette meg a jegyzőkönyvírást. rendhagyó jegyzőkönyv lesz, csak a megbeszélt végeredményt írom le, a stádiumokat inkább kihagyom.

szó esett az évzáró-s akció dokumentációjának sorsáról is: nyulassy attila és fancsikai peti jóvoltából készül egy hosszabb dokumentumvideó, és e mellett egy 6-8 perces youtube-klip is.

egger géza levelét felolvastuk, vitaindítóként kezeltük. ezután megpróbáltuk megkeresni a lehető formákat. ennek a vitának már csak a végeredményét írnám le:

a kaposvár-pest viszonylat nehézségeiből adódóan, és az első megbeszélésen kialakított szept. 22-es dátumot betartjuk – ez lesz a projektzáró motívum, a projekt viszont visszamenőleg fog hatni, mégpedig az oly sokszor emlegetett internetes videófórumon, a youtube-on. eszerint:

kisebb csoportokra osztva(az első megbeszélésen tárgyalt projektfelelős-rendszerben) tevékenykedünk, olyan kisebb akciókat szervezve, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak a magyar kártyához. ilyenek például:  

piros: véradás
tök: sült tököt osztani hajléktalanoknak
zöld:  avargyűjtés, parlagfűirtás
makk: ?

más ötletek: számháború(leolvasás: MAKK 7-ES!), kártyavár(akrobatikus hajlamokkal rendelkezőeknek), tell vilmos, játszható pakli kártya: itt a piros, megduplázott ászok, az ászok arany ászokat isznak, kártyatrükkök.

avatásra más kártyák küldöttségei: franciakártya, autóskártya, tarot, hitelkártya, névjegykártya.

és még megannyi, amelyek nincsenek a felsoroltak között. ezeket  aztán videóra rögzítjük, digitalizáljuk, és még 22-e előtt feltöltjük a youtube-ra. a videók legyenek rövidek, és a végén legyen feltüntetve a 22-ei dátum, és a helyszín, vagyis kazinczy u. 55.

uniformis a videókhoz: ha mondjuk te vagy a tök hetes, akkor három darab tök hetes kártyalapból készítheted el az egyenruhádat: az egyiket a bal felkarodra tűzd, a másikat a jobb felkarodra, a harmadikat a szíved fölé. ezt három pakli kártyából tudod összeválogatni.

a kisebb akciókra partnereket a magyar kártya bejegyzés alatt tudsz gyűjteni.

Címkék: jegyzőkönyv

A bejegyzés trackback címe:

https://szinhazugy.blog.hu/api/trackback/id/tr71160505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cami 2007.09.08. 21:18:53

Én a Feri ötletére reagálnék: kártyalaposztás az aluljáróban. Mi lenne ha ezeknek a kártyáknak a hátoldalán szerepelne valami kérdés? Mindegyiken más. Mondjuk: Miért kelsz fel reggelente? vagy Mi az amiről már lemondtál? vagy Mindenkiből lehet művész? stb. Szóval ha ténylegesen minden embernek feltennénk egy kérdést a kártyával, amin elgondolkodik vagy nem. Nem várnánk hangos választ, csak osztanánk a kártyákat, mint a szórólapokat, de az illető eldönthetné, hogy ezen el akar-e gondolkodni vagy sem. Nem akarom túlmagyarázni, de ezzel adnánk valamit talán, ami nem lekenyerezés, de továbbvisz az emberünk egy lapot (amit talán kidob a következő kukába) és egy kérdést...

Martin 2007.09.10. 15:48:23

Támogatom a kérdések osztását, talán érdekesebb lenne, ha a magyarkodáshoz való viszonyát taglalná a hátlap. pl.: mikor/miért jó magyarnak lenni? ki a magyar? milyen magyarországot szeretnél? stb.
Mi (sári + én) csatlakoznánk az aluljárós osztogatáshoz

martin 2007.09.10. 16:14:03

vagy a kettő közt valami... pl.: Te valóban meghallod mások hangját? Érdekel egyáltalán?

Cami 2007.09.11. 13:22:54

De hova tűnt Feri?

egri bálint 2007.09.11. 19:38:07

még továbbmegyek: akár a peti által ajánlott linket is ráírhatnánk, amit a magyar kártya-kommentek között találtok meg. tipikusan olyan szövegnek gondolom, ami elgondolkodtatja az embereket egy két dologról. így már három lépcsőből áll a rizikó:
megnézi a kártyát?
rákattint a linkre?
elgondolkodik rajta?

támogatnám a dolog videóra rögzítését is: két kamera: egyikkel megmutatjuk a kártyán lévő szöveget, és lekövetjük az átadás pillanatát, a másik kamera pedig a kártyát megkapó embert kísérné tovább. a két felvételt összevágjuk és bumm: kész a youtube-videó.
süti beállítások módosítása