Színház-ügy

Ha először jársz a blogon és szeretnél többet megtudni róla, akkor 'a blogról' címkére kattintva megtalálsz minden fontos információt!

A legutolsó bejegyzések

Címkék

Videó ajánló

magyar kártya - árvízelhárítás

A legutolsó kommentek

  • _benito: most már úgy néz ki, clkép is lesz belőle. nagyon fasza, gratul hozzá és köszi még egyszer. (2009.04.01. 16:42) Vivi megoldása magyar kártyára
  • kulturpart: Sziasztok! A kulturpart-on jelenne meg egy reflex a MÜPA-béli előadásról. Tudnátok képet küldeni,... (2009.02.04. 22:24) FÁJ-fotókkal!
  • Najmányi László: Én is furcsállottam, hogy az előadásunkra www.freewebs.com/wordcitizen21/ - két oktató kivételéve... (2008.08.10. 16:37) Kaposvári határátkelő - kiállítás színház
  • kpalkó: Újabb kritika az interneten. Egy kicsivel komolyabb hangvételű, mint az előző. www.revizoronline.... (2008.06.25. 17:08) Határátkelés a Poszton
  • drumlin: sziasztok, OFF: egy kis reklám a szinhaz.blog.hu -nak, gyertek, nézzétek meg! Üdv mindenkinek (2008.05.22. 20:20) POSZT 2008
  • Aczupi: Engem érdekel, szívesen írok hosszabban is, de jelmez- és viselettörténet órán vagyok. cZ.d. (2008.05.14. 12:31) Nyári workshop

HTML

Műhelymunka – test és maszk

2009.09.25. 11:10 | Elrendező | Szólj hozzá!

Az Üres Tér Társulat és a Francia Nyelvű Diákszínjátszásért Alapítvány képzést szervez Pécsett, melynek keretein belül az érdeklődők négy napos intenzív műhelymunka (napi 2x4 óra) során ismerkedhetnek meg a maszkhasználat színpadi technikájával.

 

Maszk-technika: A színház maszkkal és mozgásban levő testtel való értelmezése. Olyan színpadi technikák megismerése, melyet aztán a színész használhat az alkotásban (jelenlét, a játék motorja, a cselekvés, szereplő, tér és a partnerrel való munka rugóját képző test. )

 

Fransoise Simon

A színész és színházpedagógus a Brüsszeli Színmûvészeti Egyetemen végzett. Jacques Lecoq, Grotowski és Flaszen mûhelyében megismerkedett képzési módszereikkel, járt japán és román színházi kurzusokra. Leginkább a kreativitásra épülõ irányzatok híve.

Brüsszelben 1985-ben alapítja elsõ társulatát, amelyben mint színész és mint oktató tevékenykedik. 1995-ben Montrealban telepszik le: az UQAM egyetemen kutat, s ad játék-órákat. Párizsba hazatérve tudományos munkát végez, publikálja eredményeit, folytatja színészi és színházvezetõi munkáját. Azóta társulatot vezet, workshopokat tart – Pécsett immár hatodjára.

 

Tréner: Fransoise Simon

Ideje: 2009. október 23-26.

Helyszín: Pécs, Verseny u. 19.

A képzés nyelve: francia és angol (De ha nem beszéled ezek a nyelveket, akkor sem kell aggódnod, a többiek segítenek.)

A képzés díja: 20. 000 Ft/fő

Jelentkezni lehet: Tasnádi Zsófia, Üres Tér Társulat

urestertarsulat@gmail.com

06-30/830-98-40

 

A képzésen résztvevő csoport létszáma korlátozott (max. 20 fő), az elbírálás jelentkezési sorrendben történik.

 

Bővebb infó:

www.urester.hu

www.urester.blospot.com

 

Címkék: ajánló

Ottmaradtak

2009.07.11. 02:16 | kpalkó | Szólj hozzá!

Előadást készítünk Zsámbékon a nyáron (július 29, 31). A blogon vezetni fogok munkanaplót a próbafolyamat alatt. Ha bárkit érdekel: http://ottmaradtak.blog.hu

ÉVADZÁRÓ

2009.05.06. 11:17 | Dollár Papa | Szólj hozzá!

Címkék: ajánló

Meghívó

2009.04.17. 16:19 | Elrendező | Szólj hozzá!

Csatlakozz nyári alkotótáborunkhoz! Célja olyan közös munkát létrehozni, amelyben különböző művészeti ágak képviselői vesznek részt, és azon dolgoznak együtt, hogy konkrét közös alkotásokon belül eltöröljék a művészeti ágak között húzódó határokat. A tábor nem csak aktív művészeknek szól.

Tíz napra beköltözünk dolgozni a Mecsek oldalában lévő Vidámparkba, ahol témánk: a gyerekjáték. Ezen keresztül indulunk el és hozunk létre site specific munkákat, amiket a tábor utolsó három napjában nyilvánossá teszünk.

Ez Bázisprogramunk egyik állomása. Ezt a programsorozatot tavaly ősszel indítottuk el, és minden állomásán, elhagyott helyeket szállunk meg egy hétre, és töltjük meg újra élettel. A programról és előző kísérleteinkről itt tájékozódhatsz: www.bazisprogram.blog.hu

            A tábor ingyenes és az étkezés is biztosított, a szállás sátrakban lesz a helyszínen.

További kereteket egy későbbi időpontban összehozott személyes találkozón fogjuk megbeszélni.

 

  • Időpont: 2009. augusztus 05 – 15.
  • Helyszín: Pécsi Vidámpark (Pécs, Dömörkapu)
  • Jelentkezési határidő: 2009. június 01.

 

Figyelem! A táborban résztvevők száma korlátozott. Maximum 30 főt tudunk befogadni, ellátni. Az elbírálás jelentkezési sorrendben történik, ezért kérek mindenkit, hogy mielőbb jelezze részvételi szándékát!

               

„A Pécsi Vidámpark egy kivételes természeti adottságokkal rendelkező terület a Mecseki Parkerdőben. A Vidámpark 1961-ben közel 77 ezer órányi társadalmi munkával épült. 
Sajátos, múltidéző hangulatával, szabadtéri színpadával, régi működő játékaival várja az ide látogatókat.
A vidámpark megközelíthető a 35-ös és 35/A  jelű autóbuszokkal, de a személyautóval érkező családok számára szilárd burkolatú díjmentes parkolóhelyek is rendelkezésre állnak.

Nyitvatartás:
május 01.-augusztus 31.
H-P: 10.00-18.00, Szo-V: 10.00-19.00
szeptember 01-október 23.
Szo,V, ünnepnap: 10.00-18.00”

(http://www.utazzitthon.hu/pecs_vidampark.html)

 

Jelentkezés és bővebb információ:

Tasnádi Zsófia: buzzy85@gmail.com

 

A programot a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program támogatja.

Soha nem tudhatjuk, hogy mire készül a másik.

2009.04.03. 11:48 | Dollár Papa | Szólj hozzá!

 

Címkék: ajánló

A JLT bemutatja:

2009.03.10. 11:29 | Dollár Papa | Szólj hozzá!

Címkék: ajánló

Kóser Kabaré 3

2009.01.15. 14:00 | Dollár Papa | Szólj hozzá!

EZ NEM SZÍNHÁZ, NEM FOG FÁJNI!

 

 

Jehuda Lőw Társaskör:

KÓSER KABARÉ

 

 

 

Jajgassunk együtt, amíg lehet!

 


Január 25. Vasárnap 20.00 - SIRÁLY  


Szereplők: Kiss-Végh Emőke, Ördög Tamás és Najmányi László

A Jehuda Lőw Társaskör, az élő színház feltámasztásán munkálkodó hagyományőrző egyesület Kóser Kabaréjának harmadik előadásán a Gólem, Gólem trilógia Golem Go Home című, önállóan is élvezhető befejező részét mutatja be a kiválasztottaknak. A zsidó kabaré nemes hagyományait folytatjuk. A józan ész és a jó ízlés határai most sem fognak bennünket megállítani.

http://www.freewebs.com/wordcitizen22/jehudaloewtrsaskr.htm


 

Címkék: ajánló

KÓSER KABARÉ 2

2008.12.11. 12:20 | Dollár Papa | Szólj hozzá!EZ NEM SZÍNHÁZ, NEM LESZ HÓSSZÚ
 

KÓSER KABARÉ

HANNUKAH SPECIAL 
 

-móka és kacagás 55 zsidó percben-

Szereplők: Kiss-Végh Emőke, Najmányi László és Ördög Tamás

2008 novemberében indult az élő színház feltámasztásán munkálkodó mélyzsidó hagyományőrző egyesület, a Jehuda Lőw Társaskör Kóser Kabaré című sorozata. A sorozat első három előadásán a Gólem, Gólem trilógiát mutatják be, három, önállóan is élvezhető részben.

 December 28. vasárnap, 20.00 - Sirály

Címkék: ajánló

Egy ügy

2008.11.17. 20:12 | Fekete Kriszta | Szólj hozzá!

Régen írtam színház-ügyünk oldalára. Talán mert nem volt ügyem. De most van egy. Együgyű vagyok.

Jelenleg az Egyesült Államokban dolgozom, egy keresztény szervezetnél: Christian Performing Artists Fellowship. A szervezet célja, hogy Jézus Krisztus Örömhírét elvigye az előadóművészek világába. (www.christianperformingart.org vagy www.masterworksfestival.org

Néhány napja a facebook-on létrehoztuk az Ügyünket (CAUSE).

Ha valaki úgy gondolja, hogy csatlakozni szeretne, akkor itt megteheti: http://apps.facebook.com/causes/148880?recruiter_id=28129008

Címkék: ajánló akciók

KÓSER KABARÉ

2008.10.31. 22:22 | Dollár Papa | Szólj hozzá!

KÓSER KABARÉ
a Jehuda Lőw Társaskör előadása

EZ NEM SZÍNHÁZ, NEM KELL FÉLNI!

Sirály
November 30. Vasárnap, 20.00 - Színházterem

 

Szereplők: Kiss-Végh Emőke, Najmányi László és Ördög Tamás

A Jehuda Lőw Társaskör havi rendszerességű, mindig aktuális témákat feldolgozó sorozata a zsidó kabaré nemes hagyományait folytatja: tiszteletlen és ellenállhatatlanul mulatságos.

Ungarische csodarabbi 2008-ban Gólemet épít Budapesten. Milyen szakvizsgával kell rendelkeznie annak, aki Gólemet akar építeni Magyarországon? Hol és hogyan lehet a Gólemet levizsgáztatni? Mit kell tudnia a Gólemnek, hogy működési engedélyt kapjon? Körül kell-e metélni a Gólemet, s ha igen, mikor? Mi a teendő akkor, ha a Gólem nem zsidó, vagy nem tartja magát zsidónak? Mit tegyünk, ha Gólemünk különös vonzalmat árul el a kuszkusz és az arab techno zene iránt, vagy ha párnája alatt Oszama bin Laden arcképét találjuk? Mit tehet a rabbi, ha lánya beleszeret a Gólembe? Alakíthat-e a Gólem szakszervezetet? Mit tesz a rabbi, ha a Gólem fizetésemelést kér? Jár-e a Gólemnek szolgálati autó, fitness bérlet, ingyenes internet hozzáférés és laptop? Mi történik a Gólemmel, ha megtagadja az adófizetést? Szavazhat-e a Gólem, és ha igen, melyik pártot fogja támogatni? Indulhat-e a Gólem jelöltként választásokon? Alakíthat-e pártot? Mi történik akkor, ha a Gólem művésznek képzeli magát és táncszínházat alapít? Léphet-e a Gólem a konferanszié helyébe, ha az elfelejti a szövegét?

http://www.freewebs.com/wordcitizen22/jehudaloewtrsaskr.htm

Ajánlott adomány: 1.000 Ft

· 1 trackback

Címkék: ajánló