Színház-ügy

Ha először jársz a blogon és szeretnél többet megtudni róla, akkor 'a blogról' címkére kattintva megtalálsz minden fontos információt!

A legutolsó bejegyzések

Címkék

Videó ajánló

magyar kártya - árvízelhárítás

A legutolsó kommentek

  • _benito: most már úgy néz ki, clkép is lesz belőle. nagyon fasza, gratul hozzá és köszi még egyszer. (2009.04.01. 16:42) Vivi megoldása magyar kártyára
  • kulturpart: Sziasztok! A kulturpart-on jelenne meg egy reflex a MÜPA-béli előadásról. Tudnátok képet küldeni,... (2009.02.04. 22:24) FÁJ-fotókkal!
  • Najmányi László: Én is furcsállottam, hogy az előadásunkra www.freewebs.com/wordcitizen21/ - két oktató kivételéve... (2008.08.10. 16:37) Kaposvári határátkelő - kiállítás színház
  • kpalkó: Újabb kritika az interneten. Egy kicsivel komolyabb hangvételű, mint az előző. www.revizoronline.... (2008.06.25. 17:08) Határátkelés a Poszton
  • drumlin: sziasztok, OFF: egy kis reklám a szinhaz.blog.hu -nak, gyertek, nézzétek meg! Üdv mindenkinek (2008.05.22. 20:20) POSZT 2008
  • Aczupi: Engem érdekel, szívesen írok hosszabban is, de jelmez- és viselettörténet órán vagyok. cZ.d. (2008.05.14. 12:31) Nyári workshop

HTML

A használatról 3.

2007.09.05. 09:35 | Elrendező | Szólj hozzá!

Több teljesen jogos megjegyezés is érkezett arra vonatkozóan, hogy nehéz átlátni a blogot. Ezért kénytelen vagyok egyes szabályokra újra felhívni a figyelmet, valamint újakat életbe léptetni:

1. A nyitólapra csak nagyon fontosat írj és ha lehet, azt is röviden! Ez azt jelenti, hogy adsz a bejegyzésednek egy címet - ezt mindig tegyétek meg! - és írsz két mondatot arról, hogy miről van szó és a blogon belül hol található bővebb információ róla. Ld. Egri Bálint 'Magyar Kártya'-bejegyzése.

  1. A nyitólapra úgy tudsz tenni bejegyzést, hogy annak írásánál, szerkesztésénél, jobb oldalt a 'Megjelenítés'-t Blog-on hagyod. Amúgy mindig kattintsd át légy szives Oldalak-ra:



2. Egy akció kapcsán  a kommenteket végig egy bejegyzéshez írj! Még akkor is, ha a kommented témájában egy másik, az akcióhoz kapcsolódó bejegyzéshez passzolna. Így hosszabb lesz ugyan a komment-lista, de követhetőbb.

3. Csak akkor írj új bejegyzést egy akció kapcsán, ha annak terjedelme, fontossága nem engedi meg, hogy kommentként írjad le! Bízz abban, hogy mindenki figyelni fogja a kommenteket és úgy is eljut az infó.

4. Arról, hogy melyik címke mit jelent - ezzel kapcsolatban van az a szomorú érzésem, hogy senki nem olvasta el az 'A használatról' című levelet/bejegyzést: 

  1. Ajánló:  Előadásokat is lehet, de elsősorban érdekes programokra, együttesekre, társulatokra, honlapokra hívd fel itt a figyelmet!
  2. Akciók: Itt tudod nyomon követni, hogy milyen akciók/performanszok vannak születőben, hogy áll a szervezés, hol lesz, itt tudsz beleszólni alakulásába a kommentjeiddel, itt vethetsz fel akár saját ötletet is!
  3. A blogról: Itt találsz meg minden a blog kezeléséhez szükséges információt vagy esetleg a bloggal kapcsolatos hírt.
  4. Előadások: Itt van lehetőséged megírni, hogy mikor, hol és mit játszol. Ergo ez lesz a fiatal független előadások/performanszok programfüzete.
  5. Fórum: A bejegyzéseddel elindíthatsz egy témát, vitatémát, amire a többiek a kommentekben fognak reagálni. Itt lehet kommunikálni egymással, de ez az akcióktól külön lévő kommunikáció legyen.
  6. Galéria: Különböző képek közös vagy akár egyéni előadásokról/performanszokról. Fontos, hogyha ide töltesz fel képeket, írj pár szót arról, hogy mit látunk.
  7. Hírek: Ide, akkor írj, ha valami fontos hírt szeretnél megosztani. Akár színházi hír, akár egyéni.
  8. Írások: Bármilyen írásodat nyugodtan tedd fel ide, amit jónak tartasz. Legyen az kritika, élménybeszámoló, színházi novella, stb. 
  9. Jegyzőkönyv: A közös, élő megbeszéléseink leírását, azaz jegyzőkönyvét olvashatod itt.
  10. Keres-kínál: Itt kereshetsz színészeket, rendezőket, vagy akár valami olyat, amire szükséged van az előadásodhoz. Itt kérhetsz segítséget, ha kell valami az előadásodhoz. De itt ajánlhatod fel magad, ha szerepet, előadást keresel vagy van valamid, amire másnak szüksége lehet.
  11. Kezdőlap: Ez mától megszűnik.
  12. Médiatár: Ide tölthetsz fel és innen tölthetsz le színházzal kapcsolatos  hanganyagokat, videókat amikhez írhatsz és légyszi írj is kommentárt! Youtube-ra való linkeket is ide!
  •   Ha egy bejegyzésedet nem találod, nem tűnt el, csak valószínűleg más címkéhez pakolódott át!
  •  Új címkét csak akkor hozz létre, ha nagyon nem tudod belepasszintani egyik címkébe se! Gondold meg, mielőtt!

Remélhetőleg ezek a megjegyzések el fogják tudni oszlatni a káoszt. Ha mégis van valami észrevételed vagy megjegyzésed, nyugodtan írj akár e-mailt vagy bocsásd vitára a Fórumon.

Köszönöm!

Címkék: a blogról

A bejegyzés trackback címe:

https://szinhazugy.blog.hu/api/trackback/id/tr22157769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása